Escape The Classroom XL Guido

Grootste (mobiele)escape
room van Nederland

Onder de titel ‘Escape The Classroom XL Guido’, verandert GSG Guido Arnhem vrijdag 22 december 2017 in de grootste escaperoom van Nederland, als alle 220 leerlingen uit hun lokaal proberen te ontsnappen de kerstvakantie in.

Volgens teamleider en initiatiefnemer Henk ter Haar komt in dit project alles samen wat GSG Guido Arnhem kenmerkt: ‘Samenwerkend leren, probleemoplossend vermogen, activerende didactiek, betekenisvol onderwijs en creativiteit. Maar ook de samenwerking met partijen van buiten school.

Escape The classroom XL Guido

De leerlingen arriveren vrijdagochtend vanaf 8.30 uur nietsvermoedend op school en treffen een dichte school aan, afgezet met linten. Er is rook en vuur en er hangt een mededeling over vervuiling van de grond waar de school op staat. De leerlingen worden uitgenodigd met hun mentor mee te gaan naar het lokaal om daar te horen wat de bedoeling is. Middels een filmpje krijgen de leerlingen te horen dat ze in een escaperoom zitten opgesloten en dat ze samen moeten proberen te ontsnappen door het oplossen van puzzels en opdrachten in het lokaal.

De leerlingen krijgen 90 minuten de tijd om te ontsnappen. Alle escape rooms eindigen in een eindspel, dat uitkomt op het plein achter de school, daar moet middels een code, samengesteld uit de oplossingen uit de verschillende escaperooms, een kist geopend worden, waarin de leerlingen hun prijs aantreffen: Nieuw spelmateriaal voor in de kantine van de school. Tussen 10.30 en 11.00 uur vindt de afsluiting plaats, daarna begint voor de leerlingen de kerstvakantie.